Zeynel Abidin ALPTEKİN - Okul Müdürü

1979 yılında Dargeçit´e bağlı Sümer mahallesinde dünyaya geldi.

İlkokul eğitimini Dargeçit´e bağlı Alayurt mahallesi ile Osmaniye/Bahçe ilçesinde tamamladı.

Ortaokulu ve lisenin birinci sınıfını Ceyhan Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde; lisenin kalan sınıflarını Konya/Kulu´da bulunan Tunceli Merkez İmam Hatip Lisesinde okudu.

1997-2002 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans; yine aynı üniversitede 2006-2009 yılları arasında Tefsir alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

2015-2020 tarihleri arasında Dicle Üniversitesinde tefsir alanında doktorasını yaptı.

2003 yılının başında Mardin´de İmam Hatip olarak başladığı memuriyet hayatına 2005 yılında Dargeçit´te devam etti. 2010 yılında Dargeçit Sakarya İlköğretim Okuluna Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atandı. 04 Ocak 2014´te İ.H.L. Meslek Dersleri alanına geçiş yaptı.

2012 yılının Eylül ayında yeni açılan Dargeçit Anadolu İmam Hatip Lisesi´ne Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Buradaki dört yıllık görev süresinin ardından 30 Eylül 2016 tarihinde Dargeçit Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´ne Müdür Yardımcısı olarak atandı.

01 Ağustos 2018 tarihinde yapılan müdürlük atamalarında Dargeçit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne okul müdürü oldu. Söz konusu okulun kapanmasının ardından bir süre Dargeçit Kılavuz Ortaokulu / İmam Hatip Ortaokulu müdürlüğüne görevlendirildi.

Dargeçit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin birleştirildiği Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlüğünün münhal kalması ile 11 Ekim 2019 tarihinde bu göreve tensip edildi.

Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü iken 30.06.2021 tarihinnde Altıyol İmam Hatip Ortaokulu müdürlüğüne atandı.

Okul Müdürümüzün basılmış 3 kitabı ve ilmi hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

(535) 349 2119 Eposta