Eğitim Dijital Ortama Taşındı

Bilim ve teknoloji bütün boyutları ile hayatı kuşatıyor. Geliştirilen araçlarla alanında uzman birçok personelin uzun süren yoğun çabalarla ürettiği ürünler ve materyaller artık çok daha kısa zamanda ve az emekle hazırlanabiliyor. Yapay zeka ürünü robotlar, icat edilen programlar ve üst düzey kabiliyete sahip tekniklerle insan gücüne dayalı üretim azaltılarak çok daha fonksiyonel ve yüksek oranda üretim kapasiteyle ürün tedariki yapılabilmektedir. Eğitim alanında uzaktan eğitim araçları, akıllı teknoloji icadı ve internet aracılığıyla bilgi kaynaklarına erişim kolaylığı, eğitim öğretim faaliyetlerinin etkinliğini ve verimliliğini akıl almaz bir şekilde artırmıştır.

04.05.2023 127

Kitle iletişim araçlarının artışı, uzaktan erişim imkanlarının gelişmesi ve bilim ve teknolojideki ilerlemeler, bütün iş alanları ve hayatın bütün katmanlarında değişim ve dönüşüm yaşanmasını sağladı. Eğitim kurumlarında bakanlık ve en uzak taşra birimleri kırsal mahalle köy okulları arasındaki mesafe bilgisayar ekranı kadar azalmaya başladı. Anlık olarak gelişmelerden, yapılan düzenlemelerden, meydana gelen hadiselerden ve eğitim faaliyetlerinden haberdar olunabilmektedir. Eğitim camiası mensupları kurdukları sosyal medya ağları ile birikim ve tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaşabiliyor, içinden çıkılamaz bir problem anlık bir paylaşım birçok alternatif çözüm önerisiyle hal yoluna koyulabilmektedir.

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serhat YEŞİLMEN, 29 Nisan 2023 Perşembe günü okulumuz 7/A sınıfında öğretmenlerimize akıllı tahta eşliğinde yaptığı sunumla eğitim öğretim camiasının yakından ilişkili olduğu Milli Eğitim Bakanlığın web sitesi ile e-okul, mebbis, Eba, Öba, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Kalite Takip Sistemi, DKAB Materyal, Hafız İHO, din öğretimi okulları, religiouseducation.meb.gov.tr ve diğer ilişkili web sayfalarının tanıtımını yaparak muhtevaları hakkında bilgi verdi. Eğitim materyallerinin ulaşmanın telefon ekranına dokunmak kadar yakınlaştığı dünyada, materyallere ulaşmaktan çok öğrencilere doğru, verimli ve her açıdan donanımlı eğitim ağlarına yönlendirmenin artık çok önem taşımaya başladığının altını çizen YEŞİLMEN, avantajları kadar dezavantajları da olan internetin zararlı yayınları ve gereksiz vakit kaybına yol açan olumsuzluklarına karşı öğrencileri hazırlamak ve özdenetim sisteminin geliştirilmesini sağlamak zorunda olduklarını belirtti.

04-05-202304-05-202304-05-202304-05-2023