Etkili Sunum Teknikleri ve Araçları Semineri Düzenlendi

Etkili Sunum Teknikleri ve Araçları Semineri Düzenlendi

Okulumuzda bulunan etkileşimli akıllı tahtalar eşliğinde daha etkin ve verimli ders işleme teknik ve araçları konusunda bilgi ve deneyimlerimizi geliştiriyoruz. Teknolojik araçların yanı sıra bilişim sektöründe piyasaya sunulan sunum programları doğrultusunda etkin ve verimli ders işleme imkanlarını artırıyoruz. Dijital dünyada her gün daha donanımlı, kullanışlı ve izleyenlerin beğenilerine hitap eden özelliklerle bezenmiş programlar vasıtasıyla eğitim öğretim faaliyetlerini etkili kılmaya çalışıyoruz.

31.05.2023 149

Öğrencilerimizi hayata ve bilim dünyasına hazırlamak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Onlarla beraber bizler de kendimizi geliştirmeye, yeni olanakları keşfetmeye ve var olan imkanlardan en üst düzeyde istifade etmeye çaba gösteriyoruz. Akıl almaz bir hızla gelişen ve dönüşen bilimsel ve teknolojik buluşlardan istifade etmeyi esas alan eğitim öğretim araç ve programlarla, onlarca kişi, emek ve giderle geliştirilen materyaller, artık kısa zamanda, en az amliyet ve insan gücüyle meydana getirilebiliyor.

Okulumuz İlköğretim Matematik Öğretmeni Aslıhan SÖNMEZ, öğetmenlerimize yönelik 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 12.40'ta etkili sunum teknikleri ve araçları konulu seminer verdi. 5/A sınıfında etkileşimli tahta eşliğinde gerçekleşen seminerde teknolojik araç gereçlerin geliştirilmesinden önce büyük zorluklar, maliyet ve uzun zaman boyunca hazırlanan materyallerin bilişim teknolojileri alanında geliştirilen araçlarla çok kısa sürede, en az maliyet ve insan gücüyle oluşturalabildiğini söyleyen SÖNMEZ, günümüzde yaygın bir şekilde piyasaya sürülen etkin, donanımlı ve üst düzey etkileşime sahip programlarla eğitimin daha kaliteli, kalıcı ve etkin şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. 

Çok farklı duyu ve beğenilere hitap eden program içerikleriyle önceki öğrenmelerin kolay ve hızlı bir şekilde hatırlanabildiğini, yeni bilgilerin sunum programlarının ilgi ve dikkat çeken tasarımları sayesinde odaklanma sorununun yaşanmadığını ve kazanımlarını bütün detaylarıyla en kısa sürede aktarılabildiğini ifade eden SÖNMEZ, böylelikle teknoloji bağımlılığının en üst safhada yaşandığı çağımızda, çocuklarının gelişim düzeylerine en uygun programlarla kalıcı öğrenmelerin sağlanabildiğini hatırlattı.

31-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-202331-05-2023