"Hayat, Kur'an'la Anlam Kazanır"

Okulumuzda öğrencilerimize Kur'an'ın ana konuları ve muhtevası yönelik seminer verildi. Kur'an'ın hayatımızdaki yeri, önemi ve nazil olmasının temel amaçları konulu seminerde, Kur'an'ın ana konuları ve muhtevası ele alındı. Bütün öğrencilerimizin iştirak ettiği seminer okul müdürümüz Dr. Zeynel Abidin ALPTEKİN tarafından verildi. Tefsir alanında doktora yapan ALPTEKİN, İmam Hatip Ortaokullarında okumanın Kur'an'la tanışma, buluşma ve içeriğini anlama konusundaki avantajları üzerinde durdu.

03.05.2023 93

Okulumuz Laboratuvarında 21 Nisan 2023 Cuma günü saat 11:00'de yapılan seminere bütün İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz katıldılar. Akıllı tahta eşliğinde gerçekleştirilen sunumda Kur'an'ın Allah'ın varlığının yeryüzündeki simgesl olduğunun üzerinde duran okul müdürümüz Zeynel Abidin ALPTEKİN, Hz. Peygamber'in (sav) ifadesiyle Allah'la konuşmak, buluşmak ve onu tanımak isteyenin Kur'an okuması gerektiğini, Kur'an'ın bizzatihi Allah'ın sözü olduğunu ve kıyamete değin gönderildiği asli haiyle orijinalliğini koruyacağının üzerinde durdu.

Kur'an indiriliş sürecindeki aşamalar dikkate alındığın izzet ve zilletin kaynağının Allah olduğunun daha açık şekilde fark edildiğini dile getiren ALPTEKİN, Kur'an'ın Hz. Peygamber'e (sava) indirilmesi dolayısıyla en son ve en büyük peygamber olduğunu, Ramazan ayının aylarının sultanı unvanını Kur'an'ın bu ayda nazil olmasından dolayı aldığını, Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olması şerefini ise Kur'an'ın ilk defa bu gece inmesinden hareketle elde ettiğini, Mekke'nin şehirlerin anası tacını Kur'an'ın bu şehirde indirilmesinden dolayı kazandığını, Cebrail'in (as) meleklerin emiri derecesine Kur'an vahyi görevlisi olduğu için kuşandığı belirten ALPTEKİN, Müslümanların hayatlarında izzet ve şerefi kazanabilmeleri için her türlü değer ve nimetin kaynağı Kur'an'ı hayatlarına inzal ettirmleri gerektiğinin altını çizdi.

03-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-2023