Kur'an Dersliği Oluşturduk

Kur'an Dersliği Oluşturduk

Okulumuz mescidinde Kur'an-ı Kerim dersleri ile öğle aralarında Kur'an talimi yapmak isteyen öğrencilerimiz için Kur'an-ı Kerim Dersliği köşesi oluşturduk. Kur'an'ın mana ve mahiyetine ilişkin görsel ve etkileyici sözlerle tasarlanan mescidimize Kur'an-ı Kerimler ve elif ba cüzleri koyuldu. Boş vakitlerinde günlük derslerini akranlarından ve öğretmenlerinden almak isteyen öğrencilerimiz, mescidte derslerini yapıyorlar. Yeni okumaya geçenlerle birlikte tecvid kuralllarını pekiştirmek, makamlı okuyuşları geliştirmek ve tefsir dersleri almak isteyen öğrencilerimiz mescidte oluşturulan ortamı tercih ediyorlar.

31.05.2023 92

Okulumuzun kuruluş misyonuna uygun düzenlemelere her gün bir yenisi ekleniyor. Okul girişinde düzenlenen mescidimizde yaptığımız düzenlemelerle Kur'an okuma çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Zeynep DURSUN'un koordinatörlüğünde mescid duvarlarına Kur'an-ı Kerim okumanın anlam ve önemine ilişkin görsel ve yazılar asılarak öğrencilerimizin manevi coşku ve heyecanı hissetmeleri sağlanıyor.

Mescidin bulunduğu alanın dar olması nedeniyle Kur'an rahlelerinin yerleştirilemediği mescide Kur'an-ı Kerim raflığı, cüzler ve Kur'an-ı Kerimler yerleştirildi. Önemüzdeki eğitim öğretim sezonunda daha geniş ve ferah bir alana taşınması düşünülen mescidin duvar ve aksesuarlarla daha donanımlı ve cazibe merkezi bir alana dönüştürülmesi planlanmaktadır.

25-05-202331-05-2023