Okulumuzda CEFR A1 Seviye İngilizce Sınavı Yapıldı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından  Türkiye genelinde 42 yoğunlaştırılmış İngilizce yabancı dil programı uygulayan okulda CEFR (Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı) A1 seviye İngilizce sınavı birinci aşaması gerçekleştirildi. Mardin'den seçilen iki okuldan biri olan okulumuzda 16-17 Nisan 2024 tarihleri arasındas okuma, yazma, anlam ve dinleme becerilerini ölçen sınavlar yapıldı. 6'ncı sınıflar düzeyinde uygulanan sınav Dargeçit'te görev yapan İngilizce Öğretmenlerinden oluşan bağımsız komsiyon tarafından yürütüldü.

24.04.2024 29

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren imam hatip ortaokullarında "Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı" kapsamında eğitim gören 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin dil seviye kazanımlarını belirlemek amacıyla CEFR (Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı)  A1 seviyesi İngilizce sınavı gerçekleştirildi.  Arapça ve İngilizce dillerinde 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle yürütülen ve  öğrencilerin hedef dili  dört temel dil becerisinde öğrenmelerini esas alan yoğunlaştırılmış yabancı dil programı kapsamında Türkiye genelinde İngilizce Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı uygulanan okullarda CEFR A1 seviyesinde dört dil becerisinde sınav gerçekleştirildi.

Sınav Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliği ile belirlenen 42 program okulu ve 62 program dışı imam hatip ortaokulunda sınav uygulandı. Okuma, dinleme, yazma ve konuşma sınavları belirlenen 104 okulda eş zamanlı gerçekleştirilirken konuşma sınavı için 51 ilde bağımsız komisyonlar oluşturularak ölçme ve değerlendirme yapıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen yabancı ağırlıklı öğretim programının uygulama başarısının ölçülmesi hedeflenmektedir. Okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerine yönelik olan sınavın okuma, dinleme ve yazma becerilerine yönelik bölümleri 16 Nisan 2024 tarihinde ilgili bütün okullarda eş zamanlı gerçekleştirilmiştir. Konuşma becerilerine yönelik sınavlar ise 17 Nisan tarihinde yapılmıştır.

24-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-2024