Velilerimizle Bir Araya Geldik

Velilerimizle Bir Araya Geldik

İkinci dönem veli toplantımız istişare ve ortak alınan kararlarla dopdolu geçti. Velilerimizle hem öğrencilerimizin akademik ve davranış durumunu hem de okulun eğitim kalitesinin artırılması ve imkanlarının geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Katılımın yüksek olduğu toplantıda akademik başarının yükseltilmesi konusunda alınacak tedbirlerin yoğunluklu olarak ele alındığı istişarelerle gerçekleşti.

02.05.2024 18

2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem veli toplantısı okulumuz laboratuvarında gerçekleşti. Okul müdürümüz Zeynel Abidin ALPTEKİN başkanlığında yapılan toplantıda okulun ve öğrencilerin genel sorunları, okulun eğitim kalite ve donatılarının geliştirilmesi ve velilerin düzerine düşen sorumluluklar görüşüldü. 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 13.30'da başlayan genel toplantı 14.30'a kadar sürdü. Genel toplantının ardından velileler sınıflara dağılarak öğrencilerinin başarı, davranış, sağlık, temizlik ve beslenme durumunlarını bireysel olarak görüşmek üzere sınıflara dağıldılar. Sınıf rehber öğretmenleri nezaretinde yapılan bireysel değerlendirmelerle ileriki süreçte alınması gereken tedbirler, öğrencilerin mevcut performansları, sınav notları ve deneme sınavlarındaki pozisyonları ele alındı.

Okul müdürümüz Zeynel Abidin ALPTEKİN, okul laboratuvarında yapılan genel toplantıda, öğrencilerin genellikle teknoloji bağımlılığı sıkıntısı yaşadığını, okulun sosyal eğlence mekanı olarak değerlendirdiklerini, kendilerini gerçekleştirmek, ders kazanımlarını üst düzeyde edinmek ve yüksek hedeflere erişmek için kendini geliştirme gayretinin çok az öğrencide gözlemlendiğini belirtti. Her başarılı öğrencinin arkasında ilgili anne babaların durduğu olgusundan hareketle, dezavantajlı bir sosyoekonomik çevrede yaşayan ailelerin bu durumu tersine çevirebilecek potansiyele sahip çocuklarına yeterli desteği veremediğinden dert yakınan ALPTEKİN, öğrencilerde derse, öğrenmeye ve kitap okumaya yönelik olumsuz yaklaşımlarının büyük oranda ailelerin yeterli ilgi ve alakayı göstermediğinden kaynaklandığını dile getirdi. 

Çoğunlukla zararlı renkli, kimyasal bileşenlerle dolu, vücut matebolizmasını deforme eden ve gün geçtikçe dirençsiz bir yapıya kavuşturan hazır gıdaların öğrencilerin ilgi ve motivasyonlarını mahfettiğini dile getiren okul müdürümüz, bu durumun öğrencilerin ilgi ve odaklanmalarını derslere yoğunlaştırmamaya sebep olduğunu vurguladı. Her gün düzenli ders çalışma, kitap okuma ve işlenen konuyu tekrar etme alışkanlığının kazanılamadığını, bu düzen ve disiplinin aileler tarafından sağlanması gerektiğini hatırlatan ALPTEKİN, okulun büyük çoğunluğunun üst düzey eğitim ve hedeflere erişim konusunda duyarsız olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin eğitim seviyesinin belli aralıklarla kontrol edilmesi, whatssap veli gruplarında paylaşılan verilen dikkatle izlenmesi ve e-okul vbs uygulamasının aktif olarak kullanılması uyarılarını tekrarlayan okul müdürümüz, tarım ve hayvancılığa dayanan ailevi işlerde öğrencilerin aktif şekilde çalıştırılarak okuyarak erişilen rahat imkanların kıymetinin anlaşılmasını temin etmeleri gerektiğini vurguladı. 

Okul müdrümüz Zeynel Abidin ALPTEKİN, okul imkanlarının geliştirilmesi amacıyla iletişim içerisinde olunan kurum, kuruluş ve şahıslarla irtibata geçilerek kütüphanenin zenginleştirilmesi, okul donatım malzemelerinin artırılması ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.

Yapılan veli toplantısında eğitim kalitesinin artırılması maksadıyla önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 5., 6. ve 7. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim programı uygulanması karara bağlandı. Benzer şekilde önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren ortak kılık kıyafet belirleme konusunda yapılan görüş alışverinde, çoğunlukla ortak okul kıyafetine ihtiyaç duyulmadığı kanaatine ulaşıldı.

02-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-2024